Loenhout
tel. 03/669.88.15

K Loenhout SK - KFC Flandria    4 - 3

Loenhout mag ook dit seizoen weer mikken op een sterke notering, terwijl het gepromoveerde Flandria tot nu toe bijna voortdurend in de top drie stond en nu op één punt van KLSK volgt.

Scheidsrechter Bart Broeckx kon al binnen de minuut de eerste goal noteren: bezoeker Kersten Aerts maakte er al meteen 0 - 1 van. En toen Kevin Van Assouw en Daan Van Hal binnen het kwartier ook de 0 - 2 en 0 - 3 scoorden leek het Loenhoutse kalf al wel heel vroeg verdronken.

Maar onder impuls van trainer Erik Leffelaer werden de pionnen bijgestuurd en mét resultaat, want even voor het halfuur kon Endrit Voca er met een schitterende vrije trap 1 - 3 van maken.

Daarna herpakte Loenhout zich verder, en toen Jonas Van Den Muysenbergh even voor de rust de aansluitingstreffer liet noteren was er opnieuw volop motivatie op én naast het veld.

De tweede helft was nauwelijks een paar minuten oud toen Thomas Aertsen de gelijkmaker binnen werkte: 3 - 3. Flandria moest een tandje bijsteken en deed dat ook, maar nadat het met tien verder moest kreeg de ploeg het op het grote veld logischerwijze een stuk moeilijker.

Invaller en spits Jens Smet drukte tien minuten voor tijd ook zijn stempel op de wedstrijd en hoe! Met een droge knal over de grond scoorde hij de winnende 4 - 3 die zijn ploeg de driepunter én de gedeelde vierde plaats schonk.

Ondanks de snijdende koude konden de Loenhoutse spelers en supporters zich volop zingend verwarmen aan deze toch wel speciaal verlopen "Klapper van de Week", terwijl een strijdend Flandria met lege handen achterbleef maar toch bewees dat het momenteel een stabiele derdeprovincialer is.

(Verslag: Johan VD)