9 september 2023 10:00

Accommodatie

K Antonia FC

KFC Antonia – Loenhout SK MU16

Na een goede start vorige week tegen SKS Herentals (8-4, in een wedstrijd 8v8), stonden onze meiden vandaag voor hun vuurdoop 11v11!
Voor de eerste maal met z'n elven op het terrein, de hitte kregen ze er bovenop. Lena, Lenka, Yanka en Marie moesten geblesseerd afmelden. KFC Antonia, onze tegenstander won ook hun eerste wedstrijd. Met volle concentratie stonden ze wat nieuwsgierig aan de aftrap. Al snel bleek dat ze het goed hadden begrepen, de taken werden gewoon goed uitgevoerd, al deden ze het al veel langer!
We hadden steeds de bovenhand en controle over de wedstrijd. Jana bracht met haar ervaring rust en vertrouwen die we nodig hadden, ze zorgde dat de rest vrijuit hun ding deden, nam het beetje stres weg!
Na een vijftiental minuten opende Julie dan ook verdiend de score, vanuit een corner werkte zij de bal beheerst binnen. 0-1 de kop is eraf! Zonder te overhaasten bleven we mooi voetbal brengen. Liep er iets mis was er steeds een ploegmate die een oplossing bracht of een positie overnam! Van weggeven was nooit sprake. Tweede kwart was het de beurt aan onze drie wissels: Sara, Zita en Nore. Margot, Lien en Marijke kwamen rusten. Ze pasten zich onmiddellijk aan en zaten mee in de wedstrijd. Met veel toewijding in alle linies kwamen we nooit in de problemen. Verder dan enkele afstandsschoten kwam het niet bij onze faire tegenstander. Slechts weinige ballen kwamen terecht bij Lise, netjes uitvoetballen was dan haar opdracht, dat lukte ook aardig. Met steeds hetzelfde wedstrijdbeeld liepen we uit tot 0-3. Sara en Flore zorgden hiervoor. De keepster van Antonia vermeed meermaals een grotere score.

Een zeldzame aarzeling, misverstandje zorgde voor de eindscore van 1-3.
Een dikke pluim voor alle aanwezige speelsters, algemene tevredenheid is van toepassing. Complimenten van onze tegenstander kregen onze meiden erbovenop. De scheids zag dat het een zeer faire wedstrijd was en kende voor beide teams de maximumscore toe voor het fairplayklassement.

Speciale dank aan Jana en Sara van onze B-dames om ons aan te vullen en nog te versterken!! Zonder aarzelen gingen zij in op de vraag, nog een troef binnen onze club!

We kunnen niet anders dan fier zijn op wat onze meiden nu al brengen, de trainingsmomenten van afgelopen jaar(en) werpen duidelijk hun vruchten af en zijn zichtbaar in de wedstrijden! Een goede start is een feit, en met 6 op 6 staan we op kop.
We blijven op deze manier verder werken en zien wel wat komt. De toekomst is in ieder geval verzekerd!!