Sefa Herentals – MU16 21/10/2023

Speeldag 7, uit naar Herentals.
Jammer genoeg terugschakelen naar 8v8 op hun vraag. Aangezien we maar over 11 meisjes konden beschikken kwam het deze week goed uit. Ella, Lena, Nore en Lenka gekwetst. Lise, onze keepster kon er niet bijzijn.
Lien stelde zich kandidaat om te keepen. Het hierboven aangehaalde terugschakelen viel ons wel heel zwaar, we raakten niet in ons ritme en de meesten wisten geen raad met het kleine veld en hun posities.
Na 9 minuten stonden we al twee goals in het krijt. Weerom achtervolgen! Een eerste aanvalspoging van ons besloot Yanka op de keepster. Even later werd Margot er in de spits netjes doorgestuurd, zij kon alleen op doel af en werkte mooi af. Haar inzet en evolutie van de voorbije weken werd hiermee beloond!! Einde eerste kwart.

Even de kopjes bij elkaar, terug herschikken naar de vertrouwde formatie en weer het veld op. Onder andere Merel viel in, zij strafte onmiddellijk na de aftrap een afwezige tegenstandster af 2-2 dus. Marijke kwam Lien in doel vervangen, de power van Lien konden we echt op het veld gebruiken. Nog steeds ontbrak er een goed blok en werden de posities en taken onvoldoende uitgevoerd. Volgende tegenaanval was alweer raak, een voorzet vanop links, iemand alleen voor doel en binnen.
Onoplettendheid was hier van toepassing en hup 3-2. Enkele goede mogelijkheden van ons bleven hierna nog onbenut.De ruststand stond er.

Na de pauze zou het wel beter gaan besloten we. Toch eerst nog de tegenstander wat helpen. Na slecht uitverdedigen werd de bal onderschept en binnengetrapt 4-2 dan. Echt tijd om wakker te schieten nu. Bij Herentals waren wel twee a drie meiden bij die echt wel goed en stevig waren. Hen mochten we zo weinig mogelijk aan de bal laten. De meeste en beste kansen waren de volgende 10 minuten wel voor ons, het grootste probleem was deze te verzilveren, een voorsprong was eigenlijk logisch geweest. De komende drie minuten vielen ze dan toch, we kwamen verdiend gelijk. Merel neemt de bal af, omspeelt twee tegenstandsters en legt naast de keepster binnen. Vlak daarna steekt
zij weer mooi diep op Marie, zij trapt in één tijd hard binnen. Ze had er al veeeel makkelijkere gehad. Mooie en technisch moeilijk doelpunt. 4-4 Marie en einde derde kwart.

We wisselden van keepster, Marijke verdiende ook nog een kwart te spelen op het veld na haar keeperswerk! Fran kwam haar vervangen. We slaagden er weer niet in om op voorsprong te komen, een rommelige fase zorgde voor de 5-4. Een minuut later zette Merel de bordjes weer gelijk met een hard schot was het 5-5. Hierna lieten we het na om de wedstrijd naar onze hand te zetten en op een geruststellende voorsprong te komen. Een aantal kansen werden onbegrijpelijk gemist. Iedereen weet wat er dan komt natuurlijk. De tegenstander maakt het dan af. Zij scoorden nog tweemaal en onze veer was gebroken. Op deze manier kan je heel moeilijk wedstrijden winnen. De vaste keepster
missen valt ook zwaar natuurlijk, ondanks dit een compliment voor Lien, Marijke en Fran om deze taak op hen te nemen! Hun met de vinger wijzen zou hier te makkelijk zijn! Pluim voor het doorzettingsvermogen van Herentals.
Een leuke, enthousiaste en gemotiveerde tegenstander en coach!

Kopjes bijeensteken, wat vertrouwen proberen te tanken zal nodig zijn om uit deze moeilijke periode te raken.
Veel tijd is er niet, woensdag komt Antonia alweer op bezoek.