Zaterdag 16-09-2023

LSK MU 16 - KFC Arendonk Sport

Nieuwe opdracht vandaag, we ontvingen het sterke KFC Arendonk Sp.!
We wisten van hen dat ze op eentje na allemaal minstens één jaar ervaring op een ‘groot’ veld hadden. We waren dus gewaarschuwd!
De eerste 20 minuten was het dan ook zo goed als in één richting te doen, ondergaan was de boodschapen trachten om enigszins in de wedstrijd te komen. Het was moeilijk om de bal in de ploeg tehouden, de tegenstander hield de druk hoog en liep uit tot 0-2.
De opdracht in het tweede kwart was om ze iets verder van de goal te houden om onszelf wat uit de verdrukking te helpen. Op deze manier konden we stilaan wat meedoen en twee mooie kansen waren het resultaat, jammer genoeg werden deze niet benut. Arendonk vergat hun score ook aan te dikken. De ruststand was toch nog 0-3. De kopkes omhoog houden was even nodig nu.
Met volle moed en wat tips hier en daar gingen we verder. Het derde kwart was ons beste deel! Een aantal goede combinaties van achter uit waren het bewijs hiervan. Julie, Ella, Fran en vooral Bo bleven netjes voetballen belangrijk vinden. Wij blij natuurlijk!
Met een aantal goede dieptepasses van Flore met Nore rond haar raakte de bal weer vooraan. Onze voorlijn deed hun uiterste best om er iets mee te doen, maar Arendonk was fysiek gewoon sterker. De snelheid van Yanka was wel een probleem voor hen. Op nog een tegenaanval kregen we de vierde om de oren.
Een goaltje wilden we echt wel maken, via een mooi opgezette actie gebeurde dat ook. Nore was vanuit het midden opgerukt, zij kreeg de bal bij onze linkerflank Kaat die netjes afwerkte. Een dikke pluim voor Kaat die ons aanvulde vanuit de MU13 en bij ons een zeer degelijke wedstrijd speelde! Een laatste aanvalsgolf van Arendonk wisten we te overwinnen en de eindstand was daar 1-4.
We zullen nog goed boterhammen moeten eten om zulke fysiek sterke en grote tegenstandsters partij te geven in de toekomst. Leerrijke wedstrijd en de punten mee naar Arendonk. Toch een pluim voor de blijvende inzet en motivatie in zulke moelijke wedstrijd!